Регионални центар Смедерево

Serbian English

РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИ РАЗВОЈ ЗАПОСЛЕНИХ У ОБРАЗОВАЊУ – СМЕДЕРЕВО
Л И С Т А одобрених програма ЗУОВ-а 2022/2023, 2023/2024 и 2024/2025. годину


Детаљније

ЈАВНИ ПОЗИВ Центар за промоцију науке, март 2024
ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВА ЗА ФИНАНСИЈСКУ ПОДРШКУ ПРОЈЕКТИМА ПРОМОЦИЈЕ И ПОПУЛАРИЗАЦИЈЕ НАУКЕ У 2024. ГОДИНИ

Циљеви Јавног позива су подизање нивоа научне писмености и научнe културе кроз децентрализацију промоције и популаризације науке на територији Републике Србије; подршка разноврсним и иновативним пројектним приступима; подршка високоутицајним пројектима из области промоције науке; подршка креативним пројектима који афирмишу доступност знања у отвореном простору.

Јавни позив Центар за промоцију науке

Позив за ЈП 2024

Оглас јавни позив 2024

Упутство за попуњавање ЈП 2024

Образац пријаве Годишњег програма НК Смедерево 2024

"Смедерево у центру, Центри у Смедереву" 7. - 9. март 2011.

Данас је у Смедереву завршен тродневни скуп у организацији Регионалног центра за стручно усавршавање. Основна тема скупа била је реформа образовања у Србији, са посебним освртом на место и улогу регионалних центара у овом процесу.

Наш град је у претходна три дана био домаћин свим регионалним центрима из Србије.

Првог дана, састанку су присуствовали представници новоотворених регионалних центара из Кањиже, Кикинде, Шапца, Смедерева, Крушевца и Лесковца, као и консултанти из Швајцарске и Финске, Хуго Сагер и Раиса Веналаинен. Представници центара су, сваки појединачно, изнели своје утиске о досадашњем раду Центара, своја запажања у вези са добрим али и лошим странама рада и факторима који на њих утичу. Гости из Швајцарске, односно Финске, су у наставку састанка, представили своје планове за побољшање рада Центара...

Другог дана рада скупа, о правцима развоја регионалнх центара за професионални развој запослених у образовању, учесницима су се прикључили представници "старих" центара – Ужице, Чачак и Ниш. Такође, у раду другог дана учествовале су Невена Вранеш, начелник у Министарству просвете Србије и Лидиа Вујичић, шеф Канцеларије СДЦ-а у Београду, као и представници Заводa за унапређивање образовања и васпитања, Мр Владимир Крстић и Горан Павловић.

У поподневном делу рада учеснике је поздравио преседник Скупштине Града Смедерево, господин Бранче Стојановић са сарадницима.

Било је и мање официјелних, али не мање интересантних детаља овога дана. Поводом Осмог марта, међународног дана жена, ВД директора центра, Мр Боривоје Јаношевић уручио је учесницама скупа скромне поклоне, честитајући им празник и још једном им пожелео успешан рад и боравак у нашем граду и Регионалном центру.

Трећег дана рада посебно је запажено излагање госпође проф др Десанке Радуновић, председнице Националног просветног савета. У исцрпном и надасве садржајном излагању, госпођа Радуновић упознала је присутне са најбитнијим одредницама стања и интенцијама реформе образовања.

Представник Завода за унапређивање образовања и васпитања, госпођа Оливера Тодоровић, презентирала је актуелни Каталог програма стручног усавршавања, истакавши разлике са претходним, као и жељене промене у наредном каталогу.

Поред овога, сви представници центара, уз координацију консултаната Хуго Сагера и Раисе Веналаинен, изнели су своје виђење начина на који би сви центри требалo да се развијају

У завршном излагању, господин Хуго Сагер се захвалио нашем Центру на одличној организацији овог тродневног скупа.

Слике

Остали Регионални центри у Србији