Регионални центар Смедерево

Serbian English

Семинари у наредном периоду

У оквиру Јануарских дана просветних радника, Регионални центар за професионални развој запослених у образовању Смедерево организује седам семинара. Пет је већ одржано.
За просветне раднике школа (и запослене у предшколској установи) општине Смедерево, семинари су бесплатни, док је за све остале учеснике цена котизације 2.500 динара по семинару.
__________________________________________________________
 
субота, 24. фебруар 2018.
 
субота 24. и недеља 25. фебруар 2018. (дводневни семинар)
 
prijava

Предавање: "Предвиђање и пророчанство Николе Тесле"

Spasoje Vlajic PredavanjeУ просторијама нашег Центра одржано је предавање "Предвиђање и пророчанство Николе Тесле", аутора Спасоја Влајића, једног од оснивача "Међународног центра за истраживање Теслиног наслеђа". Био је ово вечерас један необични научни сусрет неочекиване концепције, један другачији поглед на науку и Николу Теслу, обојен аутeнтичнoшћу аутора, који никога није оставио равнодушним. Господин Влајић је говорио о до сада недовољно познатним Теслиним доприносима у развоју савремене науке, посебно у областима „нове“ физике и технологије свести. Предавач је на један нови начин оживео нашу представу о Николи Тесли.
Сматрајући да је Тесла много више од врхунског изумитеља, Влајић каже: „У уму многих људи представа о Тесли блиста као чист, редак и драгоцен дар самог неба. Док он лебди између мита и стварности, успомена на њега се шири, увећава. Напајана енергијом наших мисли, слика о великом изумитељу постаје симбол митског јунака и нараста у праслику свечовека, божанственог витеза који се достојанствено диже до анђеоског оличења!“
Гост вечерашњег предавања била је госпођа Милка Кресоја, оснивач „Међународног центра за истраживање Теслиног наслеђа“. Својеврсни дипломатски ујединитељ култура и менталитета, магистар политичких наука, економиста, љубитељ уметности, али пре свега заљубљеник у лик и дело Николе Тесле.

Слике

Напишите ваш коментар

0

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 80 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији