Регионални центар Смедерево

Serbian English

Семинари у наредном периоду

У оквиру Јануарских дана просветних радника, Регионални центар за професионални развој запослених у образовању Смедерево организује седам семинара.
За просветне раднике школа (и запослене у предшколској установи) општине Смедерево, семинари су бесплатни, док је за све остале учеснике цена котизације 2.500 динара по семинару.
__________________________________________________________
 
„Школа отворена родитељима“ - ПОПУЊЕН БРОЈ УЧЕСНИКА
субота, 13. јануар 2018.
 
субота, 13. јануар 2018.
 
недеља, 28. јануар 2018.
 
четвртак, 01. фебруар 2018.
 
субота, 03. фебруар 2018.
 
субота, 24. фебруар 2018.
 
субота 24. и недеља 25. фебруар 2018. (дводневни семинар)
 
prijava

Пројекат: Превенција конфликтних ситуација - IV радионица - "Развој толеранције на фрустрацију и вештина комуникације за превенцију конфликтних ситуација"

resavanje konflikata iv radionicaНа четвртој радионици пројекта „Превенција конфликтних ситуација“ учесници из нашег града, али и из других места Подунавског и Браничевског округа имали су прилике да се упознају са развојем базичне способности за обраду емоција које по О.Л.И. психодинамском интегративном методу називамо „Толеранција на фрустрацију“.
Сам назив ове способности говори нам о значају степена њене развијености за превенцију и решавање конфликтих ситуација, а зовемо је још и „Имунитет психе“, па се тако ова способност и развија „пелцовањем“, односно повременим излагањем „оптималним дозама“ фрустрација.
Толеранција на фрустрацију је способност да изађемо на крај са непријатностима које незадовољење неких наших потреба изазива у нама.
Као и код имуног система, човек може имати „отпорност“ или толеранцију на неке врсте фрустрације, а бити неотпоран и нетолерантан на друге. Свако има своју „Ахилову пету“, нешто што тешко толерише и подноси, нешто што га фрустрира више од других осујећења. Тренинг толеранције на фрустрацију се изводи из једноставних запажања, освешћивања области које нас фрустрирају, креирања стратегија бољег подношења фрустрација и на крају, спровођења тог плана у дело. Са развојем толерације јачају и наше способности за љубав и рад.
Учесници ове радионице имали су прилике да добију смернице и вежбе које им могу помоћи да код себе и својих ученика развијају способност толеранције на фрустрацију.
Програм овог пројекта проистекао је из „Тренинга за развој вештина превенције и решавања конфликтних ситуација“ акредитованог као краћи облик едукације код Удружења за психотерапију, саветовање и коучинг Србије. Намењен је просветним радицима, али и свима другима који желе да раде на свом развоју. Овај програм примењен је и у онлајн семинару акредитованом за просветне раднике у Црној Гори.
Наши учитељи, наставници, педагози, психолози, и други заинтересовани суграђани имају прилику да се на радионицама овог Пројекта Регионалног центра за стручно усавршавање, упознају са техникама О.Л.И. метода за развој способности за обраду емоција, које могу применити у свакодневном животу и раду.

Слике

 

Напишите ваш коментар

0

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 75 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији