Регионални центар Смедерево

Serbian English

Семинари у наредном периоду

У оквиру Јануарских дана просветних радника, Регионални центар за професионални развој запослених у образовању Смедерево организује седам семинара. Пет је већ одржано.
За просветне раднике школа (и запослене у предшколској установи) општине Смедерево, семинари су бесплатни, док је за све остале учеснике цена котизације 2.500 динара по семинару.
__________________________________________________________
 
субота, 24. фебруар 2018.
 
субота 24. и недеља 25. фебруар 2018. (дводневни семинар)
 
prijava

Промоција Зборника радова научног скупа „Смедеревски крај 1918-1941“ у организацији Историјског архива у Смедереву

DSCF4814Свесни чињенице да су завичајна историја и културно наслеђе недовољно истражени, а увидевши и очиту експанзију публицистичког и ненаучног приступа у њиховом проучавању, Историјски архив у Смедереву је одлучио да дā свој допринос употпуњавању знања о историји смедеревског краја и да и на тај начин промовише високе стандарде у научно-истраживачком раду у области друштвено-хуманистичких наука. Вођени том идејом пре нешто више од годину дана, 6. и 7. октобра 2016.Године, организовали смо научни скуп са темом „Смедеревски крај 1918-1941“.
 
Наша идеја је била да ангажовањем истраживача из различитих научних области расветлимо, протумачимо и широј јавности представимо недовољно истражен период локалне међуратне историје, као време полетног опоравка економије, пораста индустријских капацитета, градитељске активности, политичке ангажованости грађанства и значајног напретка на пољу културних и просветних делатности. Иако је првобитна замисао била окупљање младих колега истраживача са територије Смедерева и околине чије је поље истраживања везано за завичајно наслеђе, наш архив је наишао на одзив еминентних стручњака са Филозофског факултета у Београду, Филозофског факултета у Новом Саду и Института за новију историју Србије, као и самосталних истраживача што је допринело да овај научни скуп поприми значајније размере од првобитно замишљених.
Током два дана а у оквиру три сесије, научници и истраживачи из Београда, Новог Сада, Смедерева, Смедеревске Паланке и других градова, представили су у форми научних радова своја најновија сазнања на тему Смедерева и смедеревског краја између два светска рата. Изложени радови сада су пред нама у штампаном издању у виду Зборника радова који је данас представљен у Регионалном центру Смедерево.
На представљању Зборника су говорили проф. др Александар Кадијевић, редовни професор Филозофског факултета у Београду и један од уредника Зборника, др Ана Костић Ђекић, асистент на Филозофском факултету у Београду, мастер историчар Немања Девић и Данијела Милошевић, директор Историјског архива у Смедереву.

Слике

 

Напишите ваш коментар

0

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 78 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији