Регионални центар Смедерево

Serbian English

Јавни позив 2017. CPN logo naucni klub logo

Пријава за финансијску подршку пројектима промоције и популаризације науке у 2017. години ЈЕ ЗАВРШЕНА. Одлука о пројектима који ће добити финансијску подршку по овом јавном позиву биће објављена 16.05.2017. године на интернет страници Центра за промоцију науке www.cpn.rs.

Захваљујемо се свим ауторима и њиховим пројектним тимовима који су одабрали Научни клуб Смедерево као подршку и партнера за реализацију својих пројеката. Верујемо да ће по одабиру, сјајне идеје наићи на позитивну реакцију код учесника.

Опширније...

Онлајн недеља у Научном клубу - Блог: Школа са осмехом

online nedelja 31Научни клуб Смедерево био је домаћин још једне активности у оквиру Онлајн недеље, годишње европске дигиталне кампање која укључује и охрабрује људе свих узраста да користе нове технологије и Интернет уз помоћ вештина које им пружају приступ многобројним могућностима онлајн света.
Невена Перић, професор разредне наставе је са својим "другацима" имала нови час програмирања за најмлађе. Овога пута, мотиви из цртаног филма Ледено доба су били тема, а Сид и екипа имали су разноразне задатке. Линијама кодова, наши другари су им то и омогућили. Користећи апликације на сајту studio.code.org ученици су направили прве кораке ка програмирању и кроз игру схватили шта се то одвија испод хаубе сваке игрице. На крају курса, најмлађи полазници добили су и сертификате.
У наставку онлајн активности уз помоћ блога "Школа са осмехом" - skolasaosmehom.weebly.com, аутора Невене Перић, ученици су имали прилику да кроз мултимедијалне и интерактивне вежбице раде задатке у оквиру предмета Свет око нас. Сјајна атмосфера владала је током данашњег рада а циљ оваквих школских дана у Научном клубу јесте уклањање страха од технологије и начина размишљања према коме употреба технологије представља ризично понашање. Спојили смо данас потребу ученика за новим технологијама и савладавање неопходног школског градива. Као и обично код оваквих радионица, најтежи део је био објаснити клинцима да су часови готови и да, нажалост, морају да крену кућама. 

Слике

Напишите ваш коментар

0

Остали Регионални центри у Србији