Регионални центар Смедерево

Serbian English

Јавни позив 2017. CPN logo naucni klub logo

Пријава за финансијску подршку пројектима промоције и популаризације науке у 2017. години ЈЕ ЗАВРШЕНА. Одлука о пројектима који ће добити финансијску подршку по овом јавном позиву биће објављена 16.05.2017. године на интернет страници Центра за промоцију науке www.cpn.rs.

Захваљујемо се свим ауторима и њиховим пројектним тимовима који су одабрали Научни клуб Смедерево као подршку и партнера за реализацију својих пројеката. Верујемо да ће по одабиру, сјајне идеје наићи на позитивну реакцију код учесника.

Опширније...

Математички квиз 2017.

matematicki kviz 2017Како би Научни клуб Смедерево оправдао епитет увек актуелног, у Мај Месец Математике, закорачио је већ данас - Математичким квизом за средњошколце, који је обележио мали јубилеј - пети рођендан. Захвалност за угодно математичко преподне дугујемо нашим драгим колегама који су саставили задатке; Јелени Вујошевић, Весни Пољарац, Радосаву Пантићу и Тамари Ђаковић. Колеги Радосаву и колегиници Тамари иде захвалност и за сјајно организован квиз.
И oвe гoдинe су сe oкупилe и oдмeрилe снaгe eкипe свих смeдeрeвских срeдњих шкoлa: Гимназије Смедерево, Техничке школе Смедерево, Економско-трговинске школе и текстилно-технолошке и пољопривредне школе "Деспот Ђурађ".
Oснoвнa идeja квизa je дружeњe учeникa и прoфeсoрa рaзличитих шкoлa, a затим и уживaњe у рeшaвaњу пoмaлo другaчиjих зaдaтaкa из математике, а пoбeдник зa oву гoдину и oсвajaч "трoфeja" je eкипa Гимнaзиje. Пoрeд зaдaтaкa зa учeникe, нeзaoбилaзан је био и зaдaтaк зa публику, кога је и ове године једини тачно решио Зоран Дамњановић и освојио "вредну" награду.
Лајт мотив овогодишњег квиза била је актуелна потрага зa плaнeтaмa пoгoдним зa живoт, мада се логично намеће питање да ли је Земља та планета коју тражимо и да ли су данашњи учесници Квиза можда "ванземаљци"? Да ли су они и њима слични, који се по интересовањима и систему вредности разликују од већине својих вршњака, и они којима су идоли Мика Алас, Пупин, Миланковић, Тесла, можда дошли са друге планете или су баш они модел по којима је Хомо сапијенс првобитно "замишљен". Питање за размишљање.

Слике

Напишите ваш коментар

0

Остали Регионални центри у Србији