Регионални центар Смедерево

Serbian English

ЦПН пројекат - МАТЕРИЈАЛИ - ШТА ЈЕ ОД ЧЕГА И ЗАШТО? Радионица: Чаробне кутије 2

IMG 20180221 095731Радионица "Чаробне кутије" предвиђена је за све учеснике пројекта. Кроз њу се ученици упознају са начинима истраживања особина материјала, бележењем уоченог, критичким промишљањем о стеченим сазнањима.
Учитељица Биљана Обућина довела је ученике трећег разреда ОШ "Јован Јовановић Змај" из Смедерева на другу по реду радионицу "Чаробне кутије".
На самом почетку били су пријатно изненађени истраживачким активностима у оквиру којих су могли да користе само чуло додира и тако упознају особине различитих материјала. Уочили су да поједини материјали имају неке потпуно исте карактеристике, тако да им је било тешко да их разликују ако користе само чуло додира.

У следећем делу радионице истраживање су наставили користећи чуло вида потпомогнуто лупама и дигиталним микроскопом. Овом приликом схватили су да оно што нам се чини да је глатко и није у потпуности баш такво.
​На крају су искуством стечена знања применили решавајући проблемске задатке. Мозгали су о томе када се и зашто користе поједини материјали.
Аутори и реализатори пројекта су Невена Перић и Милан Марковић.

Слике

Остали Регионални центри у Србији